Over ons

Een bijzonder plekje...

Rond 1880 verschijnt het Westerse Wijkje (de straat waaraan De Salixhoeve is gelegen) voor het eerst op een topografische kaart. Het is dan nog een echt "wijkje": een rechte sloot door het veengebied voor de afvoer van water en de gewonnen turf. Rond 1900 verschijnen er twee gebouwen op de plek waar nu De Salixhoeve staat: een boerderij en een schuur. De meeste turf is rond deze tijd wel uitgestoken en het land wordt bewerkt door kleine boeren. Jarenlang is de boerderij in bezit van de familie Middelveld. In 2012 wordt de boerderij gekocht door ons, Sigrid & Adriaan Verhoeff, en grondig verbouwd. De oude vervallen schuur wordt in 2016 vervangen door een mooi gastenverblijf.

De boerderij en het erf zijn met zorg ingericht en gemoderniseerd zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke landelijke sfeer. Op het erf staan veel prachtige oude bomen zoals eiken, wilgen, populieren en kastanje. Een kersenboom en pruimenbomen geven voldoende fruit voor heerlijke eigengemaakte jam. Dieren voelen zich er thuis: spechten, boomklevers, fazanten, hazen en af en toe zelfs een ooievaar of ree scharrelen er graag rond. In de wei op het achterland grazen vaak waterbuffels. De eigenaar, een lokaal jong boeren stel, maakt van de melk heerlijke mozzarella.

Wij nodigen u van harte uit om een tijdje heerlijk te komen ontspannen op deze bijzondere, tijdloze plek!

Sigrid & Adri

Handig om te weten...

Datum & tijd

U bent welkom van donderdag 16:00 tot zondag 18:00. Wilt u graag op een ander moment komen? Neem dan even contact op, dan kijken we wat er mogelijk is.

Capaciteit

De Salixhoeve biedt plaats aan twee volwassenen. Vanwege de veiligheid is het huisje niet geschikt voor kleine kinderen en wanneer u moeilijk traploopt of een rolstoel gebruikt.

Huisdier

Wij vinden het belangrijk dat de dieren op het erf en met name ook het vee in de wei rustig kan rondscharrelen. Daarom zijn er geen huisdieren toegestaan op De Salixhoeve.

Roken

Onze boerderij heeft een prachtig rieten dak. Uit veiligheids­overwe­ging­en is roken daarom op De Salixhoeve niet toegestaan. Ook niet buiten op het terras of elders op het erf.

Bereikbaarheid

Wij zijn eenvoudig te bereiken met de auto via de A28. Er is gratis parkeergelegenheid. Reizen met openbaar vervoer kan via station Hoogeveen i.c.m. taxi of (OV-)fiets. Zie ook de routebeschrijving.

Betaling

Betaling ontvangen wij graag uiterlijk een week voor aankomst via bank­over­schrij­ving. Kleine aanschaffen ter plaatse kunt u contant voldoen. Wij hebben geen pin. Contanten opnemen kan o.a. bij de Jumbo in Zuidwolde.

WiFi

De Salixhoeve is de ideale plek om even helemaal "off the grid" te gaan. Er is bij ons geen WiFi en ook geen bedrade internetaansluiting beschik­baar. Er is uiteraard wel gewoon mobiel bereik.

Bedlinnen

Uw bed is opgemaakt bij aankomst. Handdoeken en badjassen liggen tevens voor u klaar. In de kitchenette vindt u vaat- en theedoeken.

Ontbijt

Een dagelijks wisselend Drents ontbijt is bij de overnachtingsprijs inbegrepen. In de kitchenette vindt u koffie en thee die u gratis mag gebruiken. Fris, snoep & knabbels zijn tegen een schappelijke vergoeding verkrijgbaar.