Digitale Detox

Een heel weekend offline...durft u de uitdaging aan?

De smartphone is een geweldige uitvinding: het heeft ons leven in veel opzichten makkelijker gemaakt. Maar hoe handig het ding ook is, soms voelt het meer als een last dan een lust. Is het wel echt fijn om altijd bereikbaar zijn? Om nooit meer te verdwalen? Altijd te weten wat onze vrienden aan het doen zijn? Om een gesprek via een beeldscherm te voeren in plaats van elkaar in de ogen te kijken...?

Op de Salixhoeve kunt u op een leuke, speelse manier ontdekken hoe het is om eens een aantal dagen helemaal offline te zijn en weer de volle aandacht voor uzelf, elkaar en uw omgeving te hebben. U wordt heerlijk verwend met Drentse lekkernijen, verrast met bijzondere ervaringen en uitgedaagd om dingen te ondernemen die u anders niet snel zou doen.

Het Digitale Detox arrangement bestaat uit: 3 maal een picknickmand voor onderweg, gebruik van de offline-survival kit met handige zaken, uitdagende opdrachten en verrassingsactiviteiten. Het arrangement kost €125,- p.p.* en is alleen boekbaar op basis van 2 personen.

* Let op! Hier komt nog 147,50 p.p. voor logies en ontbijt bij).


Zo werkt digitaal detoxen op de Salixhoeve...

Verblijf

Het arrangement duurt van donderdag 16:00 tot zondag 18:00. Wilt u graag op een ander moment komen? Neem dan even contact op, dan kijken we wat er mogelijk is.

Telefoon

Direct na aankomst zet u zelf uw smartphone achter slot en grendel. Wij kunnen niet bij uw eigendom: u beheert zelf de sleutel. Van ons krijgt u een eenvoudige telefoon te leen voor noodgevallen zoals pech onderweg.

Survival kit

U ontvangt van ons een koffertje met daarin allerlei handige leen- en meeneemspullen die van pas komen nu u het een tijdje zonder uw smartphone moet stellen zoals kaarten van de omgeving, een zaklamp, een notitieboekje en nog veel meer.

Uitdaging

Bij aankomst ontvangt u twee mapjes met elk 12 uitdagingen. U bepaalt zelf met hoeveel en welke uitdagingen u aan de slag wilt gaan. Wordt het "Lös van de Tied", "Lekker Kliedern" of toch liever "Spillegiens Speulen"?

Verrassing

Tijdens uw verblijf zullen wij u verrassen met tenminste één knusse, grappige of uitdagende activiteit. U bepaalt uiteraard zelf of u aan de activiteit mee wilt doen (maar eerlijk gezegd zei niemand tot nu toe "nee" :))

Vrij

Tijdens uw verblijf bent u helemaal vrij om zelf uw dag in te delen. Er is geen vast programma. Dat hebben we bewust zo gedaan zodat u optimaal kunt genieten van rust, vrijheid en "go with the flow".

WiFi

De Salixhoeve is de ideale plek om even helemaal "off the grid" te gaan. Er is bij ons geen WiFi (wel gewoon mobiel bereik), internetaansluiting of Netflix. Er is wel een radio/CD speler en een TV met DVD speler.

Fiets

In de omgeving van de Salixhoeve kunt u prachtig fietsen. U kunt uw eigen fiets meenemen (er is een afsluitbare schuur) of we kunnen huurfietsen voor u regelen. Echt de moeite waard!

Eten

U verblijft op basis van logies ontbijt, een picknickmand voor de lunch en een smullerijtje bij terugkomst. In de omgeving zijn diverse goede restaurants voor het diner, maar uw kamer heeft ook een magnetron en een gourmetstel.