Arrangementen

Extra genieten van Drenthe...

Wilt u van uw verblijf op De Salixhoeve echt iets bijzonders maken? Trek dan geheel verzorgd het mooie Drenthe in. Slenter langs imposante hunebedden. Ga lekkere kijken en proeven bij een echte Drentse bierbrouwerij. Of geniet van een mooie expositie. Liever niet op pad? Wat dacht u dan van een middag in uw eigen geschiedenis duiken met een professioneel genealoge? Het kan allemaal met onze dagarrangementen.

Elk arrangement bestaat uit: een picknickmand met boeren lunch, route & entree voor een gezellige activiteit en een verrassend smullerijtje bij terugkomst. Bij het "Veuraolder Vinden" arrangement krijgt u een boeren lunch en een workshop op De Salixhoeve. Alle arrangementen kosten € 35,00 p.p.

U kunt zelf een leuke mix van arrangementen kiezen die uw weekend compleet maken. Het maakt niet uit of u één dag, vier dagen of iets er tussenin op pad wilt. Natuurlijk kunt zich ook helemaal laten verrassen en de samenstelling aan ons over laten.

Alle arrangementen op een rij...

Stienhoop Slentern


Wat is er nu Drentser dan een Hunebed? Via een mooie route over verstilde landweggetjes rijdt u naar Borger. Daar leert u in het Hunebedcentrum alles over het ontstaan van het Drentse landschap en natuurlijk over de betekenis van deze bijzondere stenen. Een wandeling langs de mooiste hunebedden of door het pittoreske Borger maakt de dag helemaal af.

Boeven Bekieken


Jarenlang was Drenthe dé plek om boeven en schooiers heen te sturen. De bijzondere autoroute neemt u mee in de voetsporen van zo'n pauper. Aangekomen in Veen­huizen bezoekt u het Gevangenismuseum. Daar komt u van alles te weten over hoe men vroeger met met criminelen, zwervers en bedelaars omging. U kunt de dag eventueel besluiten met een rondwan­deling Veenhuizen.

Pullegiens Pruven


Wist u dat er in Drenthe uitzonderlijk bier gebrouwen wordt? In de voormalige graanmaalderij van het koloniedorp Veen­huizen is bierbrouwerij Maallust gevestigd. U krijgt een rondleiding door de bierbrouwerij waarna u uitgebreid mag proeven van bieren met tot de verbeelding sprekende namen als "Vagebond Vienna", "Pauper Spelt" en "Zware Jongen".

Kuunst Kieken


Heerlijk een dagje cultuur snuiven in de Drentse hoofdstad Assen. U bezoekt het Drents museum dat bekend staat om haar indrukwekkende wisselende tentoonstellingen zoals in het verleden "Peredvizhniki" (2016) "The Great Liao" (2017) en "The American Dream" (2018). Ook heeft het museum een mooie vaste collectie met o.a. "Het meisje van Yde".

Veuroalders Vinden


Onder begeleiding van een professioneel genealoge met meer dan 15 jaar ervaring gaat u op zoek naar uw voorouders. Als een ware detective ontrafelt u stap voor stap de geheimen van uw eigen familie­ge­schie­de­nis tot ongeveer 1750. Een bijzondere ervaring die de meeste mensen meer raakt dan ze van tevoren dachten. Een absolute aanrader!

Geheim Genottern


Genottern is Drents voor genieten. En dat zult u zeker met dit verrassingsarrangement. Op basis van uw persoonlijke inte­resses stellen wij een programma voor u samen. Tijdens uw verblijf wordt u steeds verrast. Dat zou een ontbijt op een bijzondere plek kunnen zijn, een typisch Drents uitje of een verfrissende workshop. Durft u het aan?